Pro-Ject A2 levysoitin, täysautomaattinen

Saatavuus: Varastossa

1 299,00 /kpl

Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!

Pro-Ject A2 levysoitin, täysautomaattinen

Saksassa käsityönä valmistettu täysautomaattinen AUTOMAT 2 levysoitin. Kelluva apurunko ja korkealaatuinen Ortofon 2M Red äänirasia takaa häiriövapaan ja puhtaan äänenlaadun.

Automaatio on viety uudelle tasolle, A2 levysoittimesta pystyt valitsemaan levyn koon jotta äänivarsi asettuu oikealle kohdalle. Lisäksi levysoittimeen on lisätty savikiekkonopeus (78 rpm) joten voit nauttia myös vanhoista ja rakkaista levyistäsi.

Tuotetiedot
Pro-Ject A2 levysoitin, täysautomaattinen


 

Pro-Ject Automatic 2 (A2) jatkaa Pro-Jectin, täysin mekaanisten, automaattisten levysoittimien menestystarinaa. A2:n avulla voit nyt valita 7-tuumaisille (singleille) tai 12-tuumaisille (LP) levyille 45 RPM:n neulan asetuskohdan. Levysoittimeen on myös lisätty 78 RPM kierrosnopeus, mahdollistaen vanhojen savikiekko levykokoelmien kuuntelun. Nauttiaksesi A2:n kuuntelusta, paina vain käynnistysnappia, ja äänivarsi siirtyy automaattisesti levyn aloitusuran kohdalle. Kun soitto alkaa, automatiikka jätetään kokonaan pois laskuista.

 

Ja koska automatiikka toimii täysin mekaanisesti - ilman lisäelektroniikkaa - se ei todellakaan vaikuta tai heikennä äänenlaatua toiston aikana! Levyn lopussa äänivarsi tuodaan automaattisesti takaisin ja lasketaan varovasti lepäämään, ja moottori sammutetaan.

 

Kelluvalla apurungolla

 

Automaattilevysoittimissa on paljon pieniä mekaanisia osia, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tyhjää tilaa rungossa niiden mahtumiseksi. Ontot tilat ovat suurin ongelma, koska ne ne vahvistavat aina resonansseja. Käyttämällä kelluvaa apurunkojärjestelmää, voidaan "irrottaa" äänivarsi ja moottori rungosta. Toisin sanoen kelluva apurunko on VÄLTTÄMÄTÖN automaattilevysoittimille ja mahdollistaa erinomaisen äänenlaadun saavuttamisen.

 

A2 käyttää kelluvaa apurunkorakennetta, jossa äänivarsi, laakeri ja moottori on kiinnitetty erilliselle kelluvaan apurunkoon. Tämä auttaa eristämään kaikki tärkeimmät levysoittimen osat ja lisää ylimääräisen suojakerroksen ulkopuoliselta melulta, resonansseilta ja häiriöiltä. Tämä tarjoaa erityisen suuria etuja, silloin kun kaiuttimet ovat hyvin lähellä levysoitinta. 

 
Lue lisää
Sulje

Ortofon 2M Red – Muuttuvamagneettinen äänirasia

2M Red on monikäyttöinen äänirasia, joka tarjoaa avointa ja dynaamista ääntä, jossa on hieman lämmintä vivahdetta.

Hiilikuituvahvistettu antistaattinen rasiakelkka

Rasiakelkka on valmistettu hiilikuidulla vahvistetusta polymeeristä, mikä tekee siitä vakaudeltaan ja jäykkyydeltään erinomaisen, samalla pitäen painon mahdollisimman kevyenä toimiakseen täydellisesti ultrakevyen äänivarren suunnittelun kanssa.

Raskas MDF-päärunko – Painava ja välttää tyhjät tilat

Uusi painava MDF-päärunko on valmistettu ja suunniteltu Itävallassa ja viimeistelty huolellisesti käsityönä ylellisellä 8-kerroksisella mattamustalla viimeistelyllä. Se tarjoaa erittäin vakaan perustan kelluvalle apurungolle ja vähentää tyhjiä tiloja rungossa välttääkseen resonansseja. Tällainen massiivinen runko on hyvin epätavallinen tässä hintaluokassa ja luo perustan luonnolliselle äänentoistolle.

Kelluva apurunkojärjestelmä – Alumiinivalumuotoisella yläosalla

Kaikkien tärkeimpien levysoittimen osien eristäminen lisää ylimääräisen suojakerroksen ulkopuoliselta melulta. Välttämätön automaattilevysoittimille.

Vaimennettu lautanen – Tarkkuustasapainotettua alumiinia

Sisäpuolella oleva vaimennusrengas lisää painoa ja vähentää resonansseja. Viimeisessä vaiheessa lautanen kierretään ja tarkkuustasapainotetaan saavuttaakseen hienot reunat ja pienimmät wow- ja flutter-poikkeamat.

Connect it E – Semibalansoitu RCA-kaapeli

Täydellisen yhteyden varmistamiseksi vahvistimeesi käytämme korkealaatuista RCA -kaapelia. Connect it E on semibalansoitu, alhaisen kapasitanssin kaapeli, jossa on erinomainen suojaus.

Kierrosnopeudet – 33/45/78 RPM
Valmis singleille, LP-levyille ja savikiekoille

Ei tarvetta vaihtaa hihnan paikkaa. Vaihda nopeutta helposti painamalla vain yhtä nappia ja kuuntele suosikki-LP:täsi, singlejäsi tai savikiekko äänilevyjäsi.

Automat-sarja – Käsintehty Saksassa

A2 on täysin käsintehty Saksassa ja taustalla on vuosikymmenten kokemus. Yhdistettynä Pro-Jectin teknologiaan se asettaa uusia standardeja automaattisen levysoittimen suunnittelulle.

 

Pro-Jectin suunnittelufilosofia

Pro-Jectin on käyttänyt paljon aikaa A2:n selkeään muotokielen suunnittelemiseen. Huomaat yhteneväisyyksiä saksalaisen äänentoistoalan ikonisiin suunnitteluihin. Tänä päivänä uskomme, että tämä minimalistinen lähestymistapa on jälleen hyvin moderni.

 

Parannettu automatiikka

Koko kelluvaa apurungon ja automatiikka on sijoitettu uuteen alumiinivalumuotoiltuun kanteen. Muoviosia automatiikassa on pyritty vähentämään niin paljon kuin mahdollista. Tämä on ensimmäinen kerta kahteenkymmeneen vuoteen, kun alkuperäistä automaattilevysoittimen suunnittelua on paranneltu tällä tavalla. Uuden alumiinivalumuotoillun kannen ja massiivisen rungon ansiosta koko kelluvan apurungon rakenne on tehokkaampi ja eristää ei-toivotut resonanssit paljon paremmin.

 

Massaton sivuttaisvedon poiston säätö

A2 käyttää uutta järjestelmää sivuttaisvedon poiston säätämiseen. Kuten tavallista, ensin tasapainotetaan äänivarsi vaimennetulla vastapainolla. Vastapainon vaimennus tekee äänivarresta kokonaisuutena vakaamman ja irrottaa vastapainon äänivarresta vähentäen resonanssitaajuuksia. Tämän jälkeen seurantavoima säädetään kääntämällä säädintä suoraan äänivarren laakerin päällä. Tämä järjestelmä ei ainoastaan ole erittäin nopea, tarkka ja tehokas, vaan pitää myös painopisteen suoraan laakerin keskellä. Jousipohjaista sivuttaisvedon poistoa voidaan säätää suoraan äänivarren alustalla.

 

Parannettu äänivarsi ja cardanic-laakeri

A2:ssa on 8,3 tuuman erittäin kevyt alumiinista valmistettu äänivarsi, jossa on paranneltu äänivarren putkea suuremmalla halkaisijalla. Tämä on täydellinen yhdistelmä hieman painavammalle Ortofon 2M Red -äänirasialle. Tämän yhdistelmän ansiosta säilytetään erittäin nopea vaste ja kaikki siirtymien yksityiskohdat sekä paljon hienoja mikrodynamiikkoja, kun taas uusi 2M Red tuo runsaasti täyteläisyyttä ja musiikillista lämpöä. Äänivarren laakeri on saanut merkittävän päivityksen ja se on nyt valmistettu alumiinista ja siinä on 4-pisteen cardanic-rakenne teräskuula-laakereilla Pro-Jectin omasta tuotannosta. Tämä mahdollistaa esteettömän ja vapaan äänivarren liikkeen mahdollisimman alhaisella kitkalla. A2 seuraa vinyyliäänilevysi uraa äärimmäisen tarkasti ja tiukasti.

 

Miksi ultrakevyt äänivarsi?

Automaattilevysoittimissa TARVITAAN ultrakevyitä äänivarsia. Siihen ei ole muuta vaihtoehtoa. Automaattimekaniikan täytyy olla samanlainen kuin mekaanisissa kelloissa: pieni ja tarkka. Painava äänivarsi johtaisi karkeampaan mekaaniseen suunnitteluun, koska pitäisi liikuttaa paljon suurempia massoja. Siksi A2 saavuttaa suorituskykyluokan, joka on vertaansa vailla muihin markkinoilla oleviin automaattilevysoittimiin verrattuna.

Nopeudet: 33/45/78 rpm (sähköinen nopeudenvalinta)

Vetotapa: Hihnaveto, täysautomaattinen

Max. nopeuspoikkeama: 33: +/-0,14%; 45: +/-0,12%

Huojunta ja värinä: 33: +/-0,27%; 45: +/-0,22%

Signaali-kohinasuhde: 74db

Levylautanen: vaimennettu alumiinia

Äänivarsi: Ultrakevyt 8.3 tuuman alumiinista valmistettu äänivarsi

Äänivarren tehollinen pituus: 211 mm

Yliripustus: 19.5 mm

Paino netto: 7.3 kg

Mitat (lxkxs): 430 x 150 x 365 mm

Virrankulutus: 1.5W max

Mukana toimitettavat tarvikkeet: Virtalähde 15V DC/800 mA, pölykansi, 7″ sinkkuadapteri, huopamatto, rca liitäntäkaapeli