Pro-Ject X2 B levysoitin Ortofon Quintet Red äänirasialla

Saatavuus: Varastossa

alk.1 599,00€

Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!

Pro-Ject X2 B levysoitin Ortofon Quintet Red äänirasialla

Päivitetty versio High End -tason audiofiilisoittimesta, täysin balansoitu, toimitetaan korkealaatuisella Ortofon Quintet Red MC-äänirasialla.

Soittimessa käytetty 30 mm vahvuinen levylautanen on valmistettu hyvin inertistä akryylista ja sillä on massaa peräti 2 kg.

Tuotetiedot
Pro-Ject X2 B levysoitin Ortofon Quintet Red äänirasialla

 

Pro-Ject julkaisee koko sarjan uusia "True Balanced Connection" -komponentteja, joissa on balasnoitu liitäntä phono-asenuksiin. X2 B esittelee tätä upouutta levysoitintekniikkaa.

 

Levysoittimia on valmistettu paljon läpi historian. Ajan myötä monet asiat ovat muuttuneet, ei vain teknisten mahdollisuuksien, vaan myös ympäristön vuoksi. Langattomat verkot ovat kaikkialla läsnä ja lukemattomat elektroniset laitteet tekevät kodistasi "älykkäämmän". Tämä tarkoittaa, että nyt on olemassa paljon ylimääräisiä sähkömagneettisia kenttiä, jotka voivat häiritä levysoittimen signaalia. Näin ei ollut 30 vuotta sitten. Varmistaaksemme parhaan yhteyden phono-esivahvistimeen Pro-Ject on suunnitellut "True Balanced Connection" liitännän.

 

Balansoidut ääniliitännät tunnetaan yleensä ammattialalta, kuten äänitysstudioista tai live-konserteista. On erittäin tärkeää, että yhteys on vakaa ja häiriötön, koska nämä signaalit vahvistetaan voimakkaasti. Sama pätee levysoittimesi liitäntään phono-esivahvistimeen. Tasapainotetun yhteyden suuri etu on sen kyky poistaa kohinaa ja häiriöitä. Ja mikä parasta, äänirasiat ovat jo luonnostaan balansoituja signaalimuuntajia! True Balancedin avulla käytät yksinkertaisesti kaikkea, kirjaimellisesti kaikkea, mitä äänirasiasi poimii levyurasta. Et heitä hukkaan puolta käytettävästä signaalista, kuten tehdään tyypillisissä RCA liitännöissä.

 

X2 B:ssä on mini-XRL- ja RCA-lähdöt sekä vakiomuotoinen puolibalansoitu Connect it Phono E RCA -kaapeli. Päivittämällä sen täysin balansoiduksi mini XLR -versioksi (saatavana erikseen) ja käyttämällä tasapainotettua phono-etuvahvistinta, kuten Phono Box S3 B:tä tai DS3 B:tä, olet täysin valmistautunut True Balanced -kokemukseen. Tämä parantaa dynamiikkaa, vähentää kohinaa ja parantaa signaali-kohinasuhdetta. Voit kuvitella sen, kuin kuulisit osia musiikistasi, joita ei kirjaimellisesti ollut olemassa aiemmin.
Lue lisää
Sulje

Todellinen balansoitu

Päästä täysi voima valloilleen

Yhdistä X2 B jollakin uusista True Balanced Phono -kaapeleistamme phono-esivahvistimeen ja hyödynnä häiriötöntä signaalia, jossa on parannettu dynamiikka ja matalampi melutaso.

picture

Mini XLR -lähtö

Yksi kaapeli yhdistää kaiken

Tarjoamme laajan valikoiman balansoituja phono-kaapeleita eri liittimillä, jotka sopivat kaikkiin phono-esivahvistimiimme. Jos haluat käyttää X2 B:tä Phono Box S3 B:n kanssa, tarvitset “Connect it Phono Mini XLR / Mini XLR” välikaapelin (myydään erikseen).

picture

Balansoidut esivahvistimet

Täydellinen sovitus!

Yhdistä X2 B johonkin uusista balansoiduista Pro-Ject esivahvistimista ja hyödynnä täysin balansoidusta signaalinsiirrosta phono-esivahvistimeen. Tutustu uusiin Phono Box S3 B & DS3 B -esivahvistimiin saadaksesi lisätietoja.

X2 B säilyttää kaikki alkuperäisen X2:n todelliset huippuominaisuudet.

picture
Atsimuutti ja VTA

Täysin säädettävä

X2 B:ssä on täysin säädettävä atsimuutti ja VTA. Se tarjoaa sinulle mahdollisuuden muokata X2:ta haluamallasi tavalla.

picture
Quintet Red

Huippuluokan MC-äänirasia

Ortofon Quintet Red on monikäyttöinen äänirasia, joka tuottaa avoimen, dynaamisen äänen pienellä ripauksella lämpöä ja on täydellinen kumppani uudelle X2 B:lle.

picture
2 kg lautanen

Resonanssivapaa akryyli

Täydellinen alusta arvokkaiden vinyylilevyjesi sijoittamiseen, mikä takaa ehdottoman luotettavuuden sen suorituskyvyssä ja ääniluonteessa.

picture
33/45/78 RPM

Erittäin tarkka moottorin ohjaus

Hienostunut DC/AC generaattorilevy tuottaa puhdasta ja vakaata tehoa moottorin käyttämiseen. Muuta nopeutta helposti yhdellä napin painalluksella.

picture
Uusi moottorin jousitus

Hyvä moottori sinänsä, on jo erittäin hiljainen. Saadaksemme siitä parhaan suorituskyvyn, olemme parantaneet moottorin jousitusta. X2 B:n moottorin runko on tasapainotettu huolellisesti ja ripustettu tarkasti säädetylle TPE-hihnalle – näin moottorin runko irrotetaan tehokkaasti päärungosta optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

picture
9” hiili-alumiininen äänivarsi

Pikkuveljeensä X1 B verrattuna äänivarsi on pidempi – 9″ pitkä – ja putken halkaisija on leveämpi. Hiili/alumiinirakenne takaa paremman sisäisen vaimennuksen. Lisääntynyt massa tekee sovittaa äänivarren erinomaisesti erittäin sovitusherkille MC-rasioille.

picture
Metalliset jalat

Vaimennettu ja korkeussäädettävä

Kolme korkeussäädettävää vaimennettua alumiinijalkaa takaavat täydellisen pohjan ja vähentävät merkittävästi akustisen palautteen riskiä.

pictureÄänivarsi

9” hiili-alumiininen äänivarsi

Valmistettu yhtenä kappaleena, ilman resonanssia aiheuttavaa irrotettavaa rasiakelkkaa, X2 B voidaan asettaa myös atsimuutin ja VTA:n säätöön. Äänivarteen toimitetaan sitten TPE-vaimennettu vastapaino.

picture
Valmistettu EU:ssa

Vuodesta 1991

Valmistettu Euroopassa vuosikymmenten kokemuksella. Se on todellinen hifi-levysoitin, joka uusilla True Balanced Connections -liitännöillä nostaa vinyyliharrastuksen uudelle tasolle.

 

Ylellinen levysoitin

Vuonna 1991 Pro-Ject aloitti äänentoiston vallankumouksen tuomalla markkinoille pikkubudjetilla ostettavan huippulaadukkaan Pro-Ject 1 -levysoittimen. Kuljimme tietoisesti vastavirtaan CD-soittimien valtakaudella ja panostimme analogiseen teknologiaan. Keskityimme kolmeen filosofiaan:

 

Yksinkertaiseen, mutta teknisesti hyvin toteutettuun rakenteeseen
Korkealuokkaisiin materiaaleihin
Eurooppalaiseen käsityöhön ja suunnitteluun

 

Hifi-harrastajien luonteenpiirre on haluta aina vain parempaa ja laadukkaampaa. Halusimme täyttää tämän toivomuksen. Tätä levysoitinta kun suunniteltiin, otimme lähtökohdaksi jo valmiiksi erinomaisen Pro-Ject X1 -soittimen, mutta halusimme tehdä kaiken vielä entistäkin paremmin. Otimme suunnittelupöydälle jokaisen pienenkin yksityiskohdan ja mietimme, kuinka soittimesta saataisiin vielä hieman parempi. Ihan helppoa se ei ollut koska X1 on jo kaikin puolin niin erinomainen. Pyörää ei siis onneksi tarvinnut keksiä kokonaan uudelleen.

Päätimme käyttää vielä entistäkin parempia, joskin myös kalliimpia raaka-aineita levysoittimen valmistuksessa. Myös X2 -soitinta varten valitut komponentit ovat raskaampia ja järeämpiä jotta soittimesta on saatu mahdollisimman tukeva. Olemme onnistuneet nostamaan laatutasoa ottamalla pienimmistäkin yksityiskohdista vielä hieman irti. X2 on valmistettu niille, jotka nauttivat hienoista yksityiskohdista, rakenteen laadusta ja viimeisen päälle hyvästä äänentoistosta.

Massiivisempi runko, levylautanen ja äänivarsi

Valitsimme soittimen rungoksi entistäkin massiivisemman ja tiheämmän MDF-levyn. Laadukas MDF vähentää ei-toivottuja resonansseja lähes havaitsemattomalle tasolle. Lisääntyneen massan ansiosta soitin on tarkempi ja hiljaisempi. Laite kätkee sisälleen hienostuneen DC/AC -virtalähteen, joka yhdessä elektronisen nopeusvalinnan kanssa tuottaa moottorille puhdasta ja tasaista tehoa.

Soittimessa käytetty 30 mm vahvuinen levylautanen on valmistettu hyvin inertistä akryylista ja sillä on massaa peräti 2 kg.

X2 -soittimessa käytetty äänivarsi on pidempi kuin pikkuveli mallissa. Yhdeksän tuuman pituinen äänivarsi on myös paksumpi halkaisijaltaan ja se on valmistettu kerrosmenetelmällä alumiinista ja hiilikuidusta. Tästä seuraa, että sen sisäiset vaimennusominaisuudet ovat myös paremmat. Äänivarren laakerointi on suunniteltu uusiksi jotta se kompensoisi paremmin lisääntynyttä äänivarren massaa. Äänivarren seurantakyky, vakaus ja tarkkuus on parantunut entisestään. Varren lisääntynyt massa tekee siitä erityisen sopivan käytettäväksi pienen joustokertoimen omaavien Moving Coil -äänirasioiden kanssa. Yhdestä osasta valmistettu äänivarsi on myös jäykempi ja värähtelemättömämpi kuin varret, joissa on irrotettava rasiakelkka. TPE-vaimennettu varren vastapaino vähentää varsi/rasia-kombinaation värähtelyä jopa 50%.

Tarkasti viritetty moottorin värähtelynvaimennus:

Käyttämämme vetomoottori on käynniltään hyvin tasainen ja hiljainen. Saadaksemme siitä kaiken irti, olemme entisestään parantaneet sen ripustuksia. Moottori on eristetty soittimen rungosta ripustamalla se kellumaan huolellisesti mitoitettujen TPE-hihnojen avulla. Tämä ratkaisu suojaa moottoria tehokkaasti ulkoisilta värähtelyiltä ja samalla se estää viimeisenkin moottoriäänen johtumisen levysoittimen runkoon ja sitä kautta levylautaseen, äänivarteen ja äänirasiaan.

High-End -tason äänirasia:

X2 on varustettu huippuluokan Ortofon Quintet Red äänirasialla, joka on hyvä valinta niille, jotka välittävät siitä, kuinka hyvin heidän levynsä soivat.

Lisää audiofiiliominaisuuksia

Äänivarren kiinnityslaippa on muovin sijaan tukevaa alumiinia ja siitä löytyy säädöt niin VTA- (=korkeus), kuin atsimuuttikulmallekin (kallistus).

Paremmat levysoitinjalat: Laitteen värähtelyjä vaimentavat, korkeussäädettävät jalat on valmistettu alumiinista ja TPE-materiaalista.

Parempi liitäntäkaapeli: Kaikki levysoittimemme varustetaan korkealuokkaisella RCA-välijohdolla. Connect it E on puolibalansoitu välijohto joka on erinomaisesti suojattu ja matalakapasitanssinen. Levysoittimen välijohto on äänirasian pienen lähtöjännitteen vuoksi huomattavasti herkempi häiriöille kuin linjatasoiset tai digitaalikäyttöön tarkoitetut kaapelit. Sen vuoksi halpojen yleisjohtojen käyttöä kannattaa välttää. Connect it E on suunniteltu huolellisesti ottamalla huomioon levysoittimen asettamat erityisvaatimukset.

OMINAISUUDET

Huipputarkka elektroninen nopeudenvalitsin
Tarkkuusmoottori reguloidulla moottorinohjauksella ja parannetulla värinäneristyksellä
Tarkkuustyöstetty aluslautanen (0,001 mm)
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja pehmeällä messinkiholkilla varustettu levylautasen laakeri. Akselin liukupinta teflonia
Ultrajäykkä 9” sandwich-rakenteinen äänivarsi hiilikuidusta ja alumiinista
TPE-vaimennettu vastapaino
Atsimuutti- ja VTA-säädöt
Supertarkka Ortofon Quintet Red MC-äänirasia
Resonanssiton 2 kg painavaa akryylista valmistettu levylautanen
Massiivinen CNC-tarkkuustyöstetty 50 mm vahva MDF-runko
Käsin hiottu kahdeksankerroksinen kiiltomaalaus tai vahattu aito puupinta
Pro-Ject’in levysoitinkäyttöön suunnittelema tehokkaasti häiriösuojattu puolibalansoitu välijohto
Säädettävät akustista kiertoa vaimentavat alumiinista sorvatut levysoitinjalat
Eurooppalaista käsityötä

Pro-Ject X2 on suunniteltu täyttämään kriittisimmänkin kuuntelijan tarpeet. Se on rakennettu vuosikymmenten ammattitaidolla tinkimättömästi, mutta kuitenkin järki kädessä, huomioiden, ettei sen hinta muodostu kohtuuttomaksi.

MDF:stä tehty levysoitinrunko on 2-3 kertaa kalliimpi valmistaa kuin tavallisesta kuitulevystä – puhumattakaan muovista – mutta se tuntuu ja kuulostaa selvästi jälkimmäisiä paremmalta.

X2-soittimen kahdeksankertainen lakkaviimeistely on 3-4 kertaa kalliimpaa valmistaa kuin yksinkertaiset kalvopinnat. Laitteen sisäinen stabiloitu DC/AC-virtalähde yhdistettynä tasaisesti käyvään moottoriin takaa hiljaisen ja värinättömän toiminnan.

Tällainen yhdistelmä nostaa kustannuksia, mutta se on monin verroin parempi ratkaisu, kuin yleisimmin käytetty yksinkertainen vaihtovirtamoottori. Myös moottorin ripustus on suunniteltu uusiksi. Moottorin värähtely on entistäkin paremmin erotettu soittimen rungosta. X2-soittimessa moottori pyörittää uutta raskastekoista ja värinätöntä akryylistä valmistettua levylautasta aluslautasen välityksellä. Premium-luokan laakerointi huolehtii aluslautasen toiminnasta pehmeästi ja välyksettömästi. Rakenne takaa soittimelle jykevän pohjan, jotta saisit arvokkaista äänilevyistäsi kaiken mahdollisen irti.

X2 on myös edeltäjäänsä parempi uuden hiilikuidusta ja alumiinista laminoidun äänivartensa ansiosta. Tämä 9″ pituinen äänivarsi on uskomaton yhdistelmä jäykkyyttä ja keveyttä. Kiinteä, äänivarteen integroitu äänirasiakelkka ei lisää värittymiä ääneen, kuten irrotettavat rasiakelkat tekevät. Vakavaa kuuntelijaa ajatellen X2-soittimen varsi tarjoaa myös erinomaiset säätömahdollisuudet. Neulavoiman ja sivuttaisvedon poiston ohella myös sekä atsimuuttikulma, että VTA on säädettävissä suoraan äänivarresta. Lopuksi äänivarsi on varustettu TPE-vaimennetulla vastapainolla. TPE (termoplastinen elastomeeri) on materiaali, joka tappaa värähtelyn muuttamalla sen lämmöksi.

Pro-Ject X2-levysoitin on suunniteltu niille ihmisille, jotka ovat todella kiinnostuneita siitä, kuinka hyvin heidän äänilevistään saadaan kaikki irti. Soitin toimitetaan Ortofonin Quintet Red äänirasialla. Rasialla varustettu soitin on helppo laittaa soittokuntoon minuuteissa.

X2 on varustettu laadukkaalla, vartavasten levysoitinkäyttöön suunnitellulla puoli-balansoidulla, matalakapasitanssisella välikaapelilla. Kaiken päälle vielä soittimen jalatkin on valmistettu kerrosrakenteisesti alumiinista ja TPE-vaimennusmateriaalista värähtelyjen minimoimiseksi.

X2-levysoittimessa on otettu huomioon kaikki sellaiset äänenlaatuun vaikuttavat tekijät, jotka tekevät levysoittimesta huippulaatuisen. Pitkä kokemuksemme levysoittimien valmistuksen parissa on auttanut meitä tekemään nämä parannukset kustannustehokkaasti. Lopputuloksena pystymme tarjoamaan kaikille hyvän musiikin ystäville huippulaadukkaan levysoittimen järkevään hintaan. X2 on kannanotto hyvän äänen puolesta. Soitin on valmistettu Euroopassa käsityönä.

Pro-Ject X2-soittimen viimeistelyvaihtoehdot: Vahakäsitelty aito pähkinäpuuviilu, kiiltolakkamusta, valkoinen tai musta satiinilakka.

Nopeudet: 33, 45 ja 78 rpm (elektroninen nopeudenvalinta)

Vetotapa: Hihnaveto

Levylautanen: 2 kg akryylinen levylautanen, paksuus 30 mm

Levylautasen laakeri: Ruostumatonta terästä

Max. nopeuspoikkeama: 33: +/-0.25%. 45: +/- 0.25%

Huojunta ja värinä: 33: 0.15%. 45: 0.13%

Levylautasen laakeri: Ruostumatonta terästä/messinkiä

Häiriöetäisyys: 70 dB

Äänivarsi: Hiilikuitu/alumiini, sandwich-rakenne

Äänivarren tehollinen pituus: 9” / 230 mm

Overhang: 18,0 mm

Äänivarren tehollinen massa: 13,5 g

Neulavoiman säätöalue: 0-30 mN

Vakiovarusteet: 15 VDC /800 mA -virtalähde, pölykansi, ’Connect it E’-välikaapeli, huopamatto

Virtalähde: 110 – 230V, 50Hz

Virrankulutus: 4,5 W max / 0,3 W valmiustilassa

Ulkomitat: 460 x 150 x 340 (LxKxS)

Paino: 10 kg netto